Het vlechten met wilgenteen, stro, biezen en gras heeft een lange traditie in Nederland. De vlechttechniek leeft door dankzij de mensen die het ambacht beoefenen en de kennis verzamelen, bewaren en doorgeven.

KHSH ontmoet deze inspirerende mensen en legt hun werk vast op video. Een van de eerste ontmoetingen vond plaats in het Nationaal Vlechtmuseum in Noordwolden waar Baukje Scheppink ons vertelde over de techniek van het vlechten en de oorsprong van hun inspirerende collectie.
In Wapse waren we bij Esme Hofman . Zij is een expert in fijn scheenwerk en is een van de laatste vlechters in Europa die deze minutieuze manier van vlechten beheerst. Voor objecten in fijn scheenwerk worden wilgentenen gesplitst en eindeloos op maat geschaafd. Met deze scheentjes vlecht ze fijne schalen en objecten. In haar atelier demonstreert ze deze techniek. Esmé vertelt gepassioneerd over haar vak en haar verzameling bijzondere vlechtobjecten. Binnenkort komt er een KHSH documentaire over haar werk op het platform.

KHSH staat ​open voor iedereen die bereid is ervaringen over vlechten te delen. Aarzel niet om contact op te nemen: info@knowhowshowhow.net of bel +31 20 6207210

Nationaal Vlechtmuseum Noordwoden