UM_ICI_KHSH_Flyer_frontUM_ICI_KHSH_Flyer_1-2

In het kader van het Utrecht Manifest 2012 voert Know-How/Show-How een workshop door voor het publiek in Rotsoord en omgeving. Zoals in het project Werklandschap Kruist ICI gaat het om het documenteren van kennis in Rotsoord en de naburige wijken. Doel van het workshop is korte videodocumentaires te maken van mensen met speciale ambachtelijke kennis of andere interessante vaardigheden.

Heeft u bijzondere kennis over bijvoorbeeld het bewaren en voorbereiden van eten, zuinig gebruik van energie, behandelen en beheersen van technieken met betrekking naaien, timmeren of bouwen? Of over tuinieren en recyclen of kennis die over duurzame gebruik van grondstoffen gaat? Gebruikt u een belangrijk motto of levenswijsheid en wilt u dat uw kennis en wijsheid bewaard en overgedragen wordt naar de volgende generatie? Dan nodigen wii u graag uit om deze ervaring en kennis met ons te delen in de workshop van Know-How Show-How, georganiseerd in mei 2012 tijdens Utrecht Manifest, Biennale voor Social Design.

Bent u jong of oud, geïnteresseerd in ambachtelijke kennis die dreigt verloren te gaan, wilt u deze graag helpen overdragen naar de nieuwe generatie en wilt u leren hoe je via een interviews een goede kwaliteit videodocumentaire kan maken, dan bent u ook welkom om mee te doen aan onze workshop. Tijdens de workshop wordt u als ‘recorder’ door professionals begeleid in hoe je een interview voorbereidt, hoe je deze kunt opnemen met een door ons aangeboden video camera en uiteindelijk, hoe je dit video materiaal kunt editten en samenstellen.
Het eind resultaat wordt op de website van https://www.knowhowshowhow.net gepubliceerd.

Stuur ons een mail naar info@knowhowshowhow.net of kom langs op 1 mei. Dan vindt de opening van allen projecten van het Utrecht Manifest plaats. Onder ander zijn daar video’s van onze pilootworkshop met studenten van de Gerrit Rietveld Academie te zien. Wij zijn ook ter plaatse en kunnen informeren over de workshop.

De workshop vindt plaats in Rotsoord op 13 en 19 mei.